Бонофи пай

Бонофи пай

Продукти:

  1. Шоколадови бисквити – 300 гр.
  2. Масло – 125 гр.
  3. Един белтък
  4. Сгъстено кондензирано мляко „Сгущенка” /карамел/  - една консерва, ще го намерите в руските магазини
  5. Банани – 3 бр.
  6. Течна сметана – 300 мл.

Начин на приготвяне:

  Натрошете бисквитите на ситно. Най-лесно става с кухненски робот, но ако нямате може да ги сложите в плик и да ги стриете с точилка или чук за пържоли. Добавете размекнатото масло и белтъка и с ръце стрийте цялата смес докато се получат влажни трохи. Изсипете ги в тавичка със свалящ се ринг, заравнете и притиснете добре, за да се получи блат.

Изпечете го за 12 мин. във фурната на 180 градуса и го охладете. Така ще сте сигурни, че основата на сладкиша няма да загуби формата си и няма да се рони при разрязване и сервиране. Другият вариант е просто да смесите бисквитите и маслото и да охладите блата/в този случай трябва да увеличите количеството на маслото на 150 гр./. Но от личен опит съм установила, че по-добрият вариант е с печенето, така си гарантирате перфектния външен вид на сладкиша. Следващата стъпка е да разпределите карамеления крем от консервата "Сгущенка"върху бисквитите, а върху тях наредете колелца от бананите и накрая шприцовайте разбитата сметана.

Охладете и сервирайте най-добре на следващия ден.

Добър апетит, гответе с удоволствие и не забравяйте да спортувате!Свали рецептата2 коментар(а) към "Бонофи пай"

Станимира Черногорава - 2014-08-04 16:15:20 Струва ми се че има нещо пропуснато в рецептата.Как се приготвя карамеленият крем?? Възможно е аз да не разбирам нещо,за което моля да бъда извинениа .
Мария - 2014-08-05 16:19:51 Станимира, карамеленият крем не се приготвя, това е съдържанието на консервата "Сгущенка". Използвала съм една консерва, може да си я купите от руските магазини. Това е варено и сгъстено кондензирано мляко, което накрая се е превърнало в млечен карамел.

Коментари към рецептата

  • Смени картинката