Домашен течен шоколад

Домашен течен шоколад

Сигурно всяка домакиня има рецепта за това сладко изкушение. Предлагам Ви моя начин на приготвяне.  Става много бързо и лесно и е по-добрия вариант от купения, защото можете да сте сигурни в качеството на продуктите вложени в него. А и вкусът му ще изненада децата, които не са свикнали  с екстрите на кухнята на соц времето.

Необходими продукти:

  1. Сухо мляко – 250 гр. /използвайте качествено сухо мляко, важно е за крайния резултат, аз го приготвям със сухото мляко на „Нестле”/
  2. Масло – 125 гр.
  3. Какао – 5 с.л.
  4. Захар – 250 гр.
  5. Вода – 200 мл.
  6. Есенция ром – една капсула

Начин на приготвяне:

 Смесете в купа сухото мляко и какаото, разбъркайте добре. Може да пресеете с цедка, за да сте сигурни, че не са останали бучици. Сложете тенджерка на котлона, налейте водата, добавете захарта и маслото. Бъркайте докато се стопят. Махнете тенджерката от котлона и обединете двете смеси – сухата и течната. Бъркайте енергично докато сместа стане  гладка. Ароматизирайте с есенцията ром. Ако все пак са останали бучици използвайте пасатора, за да се получите напълно гладка консистенция. Налейте шоколада в бурканчета или подходящи купички. Съхранявайте го в хладилник след като се охлади. Издържа дълго, при условие, че е плътно затворен в бурканче.

 Добър апетит, гответе с удоволствие и не забравяйте да спортувате!Коментари към рецептата

  • Смени картинката