Кекс със сладко и локум

Кекс със сладко и локум

Продукти за кексовото тесто:

 Размерът на чашата, която ще използвате няма значение, важно е съотношението, аз съм ползвала малко по-голяма чаша за кафе с вместимост – 150 мл. 

  1. Захар – 1 чаша
  2. Олио – 1 чаша
  3. Кисело мляко – 1 чаша
  4. Брашно – 4 чаши
  5. Сода бикарбонат – 1 ч.л.
  6. Ванилия – 2 пакетчета

Сладко или мармалад  – 1 бурканче

Локум – 1 кутийка

Начин на приготвяне:

 Разбийте с помощта на миксер всички продукти за тестото. Застелете с хартия за печене форма със свалящ се ринг с диаметър 26 см. Изсипете тестото. Сладкото, което ще ползвате не трябва да има големи парченца. Сложете го в шприц с широк накрайник и направете решетка от сладко върху тестото. Ако нямате шприц, може да го направите и с лъжица. Нарежете локума на малки прченца и го подредете върху решетката.

Изпечете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути или проверете с клечка, за да сте сигурни дали е изпечен. След като се охлади нарежете на парченца и сервирайте по желание поръсен с пудра захар.

 Добър апетит, гответе с удоволствие и не забравяйте да спортувате!

 Свали рецептата2 коментар(а) към "Кекс със сладко и локум"

Радка - 2015-02-03 11:50:08 ЗДРАВЕЙТЕ, много ми хареса този кекс и е го направя, но (извинявам се предварително за въпроса) наистина ли е без яйца?
Мария - 2015-02-16 11:32:09 Да, Радка, наистина няма яйца. Важно е да се спази съотношението на продуктите точно, гъстотата на тестото е важна, за да се получи решетката.Успех и ще се радвам да Ви хареса!

Коментари към рецептата

  • Смени картинката