Крем карамел в микровълнова фурна

Крем карамел в микровълнова фурна

Продукти:

  1. Прясно мляко – 1 литър
  2. Яйца – 8 бр.
  3. Захар – 16 с.л.
  4. Ванилии – 2 бр.

За карамела – по 1 с.л. на чашка. Посочената доза е за около 10 чашки. Използвайте формички за крем карамел или суфле, които са подходящи за микровълнова фурна. Ако не разполагате с такива може да използвате и чаени чашки.

Начин на приготвяне:

   Сложете във всяка формичка по 1 с.л. захар и 1 с.л. вода.

Поставете първите пет купички в микровълновата фурна, за да карамелизирате захарта. За тази цел настройте фурната на пълна мощност за около 3 минути.

Повторете същата процедура и с останалите 5 купички. Разбийте млякото с яйцата, захарта и ванилиите. Разпределете сместа във формичките.

Изпечете ги на два пъти по 5 формички по следния начин: настройте  микровълновата на 20% мощност на микровълните и  80%  за грила за 14 минути при мощност на фурната 900 вата. Ако вашата фурна е с друга мощност, трябва да си изчислите времето спрямо мощността. Ако нямате грил не се притеснявайте, просто няма да има запечена коричка.  Първият път, когато приготвяте  крем карамела го наблюдавайте да не заври, защото всяка печка е различна, времето за приготвяне на крем карамела може да варира в рамките на минута две, зависи и от големината на формичките, също така и дали сте включили грил или не. Първият път засечете  времето и след това може да сте сигурни, че като настроите таймера на точното време, крем карамела ще стане перфектно гладък.

В момента, в който го вадите от печката трябва да ви изглежда леко течен, но когато изстине ще се стегне. Много е лесно, трябва само да си изчислите точно времето, да си призная при мен не се получи от първия път.

   Добър апетит, гответе с удоволствие и не забравяйте да спортувате!Свали рецептата2 коментар(а) към "Крем карамел в микровълнова фурна"

Ирен Василева - 2012-12-30 22:03:20 Благодаря за чудесно описаната процедура за крем карамел в МВ. Пробвах и се получи идеален крем с порозовяла коричка. Аз го направих в йенска купа, а не на порции, но не ми беше трудно да адаптирам времето за приготвяне към по-голямото количество. Желая Ви топли и светли празници, мир и любов в дома Ви и една успешна Нова 2013 година!
Орлин - 2016-02-14 17:45:29 Страхотна рецепта Дано се получи!

Коментари към рецептата

  • Смени картинката