Пилешко роле с гъби

Пилешко роле с гъби

Необходими продукти за 5 порции:

  1. Пилешки бутчета – 5 бр.
  2. Гъби – 500 гр.
  3. Топено сирене – 250 гр.
  4. Зелен лук – 2 връзки
  5. Масло – 2,3 с.л.
  6. Мащерка
  7. Сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

 Най-напред обезкостете пилешките бутчета. Ако не ви се занимава просто си купете готови пилешки пържоли от бут. Ако решите да се справите сами, процедирайте по следния начин. Направете два разреза по костта на бутчето.

След това отрежете долната става и я изхвърлете, така ще освободите сухожилията.

Започнете да отделяте оттам месото от костта като си помагате с ножа, докато стигнете до следващата става по средата на бутчето. Повторете същата процедура от горната част на бутчето.

Накрая месото ще остане да се държи само в средата на бутчето.

Внимателно изрежете около ставата, за да го освободите напълно. Ще получите ето такава пържола.

Запазете кожата, тя ще ви помогне да навиете по-лесно рулата и ще запази месото по-сочно по време на печенето. Накрая преди сервирането може да я отстраните, ако не желаете да я консумирате. Овкусете с черен пипер и сол. Пригответе плънката. В 2 с.л. масло задушете зеления лук, нарязан на ситно заедно с част от гъбите/около 200 гр./, нарязани на филийки.

Овкусете с 1 каф. л. мащерка, сол и черен пипер на вкус. Пригответе си 5 листа алуминиево фолио. Сложете една пържола върху  листа. Върху нея поставете част от плънката и няколко резена топено сирене.

Завийте колкото е възможно на стегнато руло.

Загънете фолиото около него като първо прегънете отстрани, за да запечатате пакетчето и след това навийте до края.

Поставете пакетчето в тавичка. Пригответе по същия начин и останалите пържоли. Сложете тавичката във фурната на 200 градуса и печете около 50-60 минути.

След това я извадете и разгънете пакетчетата, махнете фолиото, не изхвърляйте соса, който се е получил  при готвенето. Запечете рулата за още около 10 минути, за да  придобият апетитна коричка. Сервирайте рулото по едно в порция гарнирано с няколко пълнени гъби, които може да приготвите по следния начин.

 Махнете пънчетата и нарежете останалото топено сирене на парченца, с които да запълните кухината. Овкусете със сол, черен пипер и мащерка. Сложете и по парченце масло върху всяка гъба. Изпечете във фурната на 200 градуса за около 30 минути.

 Добър апетит, гответе с удоволствие и не забравяйте да спортувате!Свали рецептатаКоментари към рецептата

  • Смени картинката