Рулца от патладжани с риба тон

Рулца от патладжани с риба тон

Продукти:

  1. Патладжани – 1 кг. /изберете по възможност по-дълги и тесни патладжани/
  2. Печени чушки – 500 гр.
  3. Риба тон – 1 консерва / изберете риба тон, която е цяло филе в зехтин/
  4. Магданоз – ½ връзка
  5. Сол

Начин на приготвяне:

  Нарежете патладжаните на тънки ленти по дължина. Осолете ги и ги оставете в гевгир да се отцедят от горчивия си сок. След това ги измийте и ги оваляйте в брашно като внимавате количеството му да е минимално. Изчакайте няколко минути докато брашното се овлажни от патладжана, изтупайте от излишъка от брашното и изпържете в сгорещено олио.

Извадете ги върху салфетка, за да попие останалата по тях мазнина. Разрежете печената чушка по дължина от едната и страна, така че да се отвори.

Изрежете парчета от нея с приблизителна големина колкото патладжаните и я сложете върху тях.

Вземете парче от рибата тон, поставете в единия край на зеленчуците и завийте на рулце. С помощта на клечка за зъби пробийте дупка в рулото и сложете в нея стръкчета магданоз.

Освен за декорация, те ще задържат патладжаните да не се развият. След като сте използвали филето от консервата, изсипете зехтина от нея в подходящ съд и заедно с листенцата магданоз и малко сол пасирайте.Ако е необходимо добавете още малко зехтин. С получения сос декорирайте патладжаните в плато и сервирайте допълнително от него в купичка.

   Добър апетит, гответе с удоволствие и не забравяйте да спортувате!Свали рецептата1 коментар(а) към "Рулца от патладжани с риба тон"

stefanka - 2015-10-02 11:46:22 moje i s tikvi4ki

Коментари към рецептата

  • Смени картинката