Салата Аморе

Салата Аморе

Количеството на продуктите за тази салата са ориентировъчни, но затова пък вкусът и е запомнящ се, ще се влюбите в нея от първия залък.

Продукти:

 1. Домати – 2 бр. големи
 2. Тиквичка -1 бр.
 3. Патладжан – 1 бр.
 4. Брашно – 3,4 с.л.
 5. Зелена чушка – 1 бр.
 6. Червена чушка -1 бр.
 7. Кромид лук – 1 бр.
 8. Риган или майорана – 1 ч.л.
 9. Сирене
 10. Зехтин

Продукти за дресинга:

 1. Горчица – 1 ч.л.
 2. Балсамов оцет – 1 ч.л.
 3. Зехтин – 3 с.л.
 4. Риган – ½ ч.л. сух

Начин на приготвяне:

  Почистете тиквичката и патладжана и ги нарежете на колелца с дебелина от 1 см. Посолете патладжана и изчакайте да пусне горчивия си сок, въпреки че новите култивирани сортове вече няма нужда да се отцеждат, защото не са горчиви, но ако предпочитате за по-сигурно го направете. След това оваляйте кръгчетата тиквичка и патладжан в брашното и ги подредете върху намазнена хартия за печене.

Полейте ги със  струйка зехтин и поръсете с риган или майорана. Изпечете на 200 гр. докато се зачервят зеленчуците. Докато изчаквате да се охладят нарежете останалите зеленчуци, доматите на филийки, чушките и лука на тънки кръгчета. Подредете ги в плато като започнете от доматите, върху тях сложете печените тиквички и патладжани, после чушките, лука и накрая поръсете с натрошено сирене. Полейте с дресинга, който се приготвя като смесите всички продукти и добавите 1,2 лъжички вода. Може да сервирате в купичка допълнително от дресинга, за да си сложи всеки, който желае, сосът придава допълнително пикантност на салатата, която се съчетава много добре със свежеста и аромата на зеленчуците.

Добър апетит, гответе с удоволствие и не забравяйте да спортувате!Свали рецептатаКоментари към рецептата

 • Смени картинката