Шоколадово-кокосово руло без печене

Шоколадово-кокосово руло без печене

Продукти какаовия блат:

  1. Какаови бисквити – 250 гр.
  2. Какао – 3 с.л.
  3. Мед – 2 с.л.
  4. Прясно мляко – 100-150 мл.

Продукти кокосовия блат:

  1. Масло, размекнато на стайна температура – 125 гр.
  2. Пудра захар – ½ ч.ч.
  3. Кокосови стърготини – 80 гр.
  4. Ванилия – 1 пакетче

Начин на приготвяне:

 Смелете бисквитите с блендер или ги счукайте на ситно. Разтворете какаото и меда в леко затопленото мляко. Започнете да добавяте от течността към бисквитите докато се получи лепкаво тесто. Сипвайте по малко, за да може да регулирате гъстотата.

Оформете на топка и приберете в хладилника. Пригответе кокосовия блат като смесите всички продукти. Трябва да се получи лепкава маса, която да може да офрмите като тесто на топка. Тъй като различните кокосови стърготини имат различна масленост, ако сместа е прекалено суха и не може да се оформи, добавете още малко масло.

Приберете я в хладилника, за да се стегне за около 30 минути. Пригответе си два листа хартия за печене. Разточете от всяка топка тесто правоъгълна кора с приблизително еднакъв размер.

Прехвърлете с помощта на хартията кокосовия пласт върху какаовия и навийте на стегнато руло.

Поръсете с кокосови стърготини и приберете в хладилника да стегне добре. След това нарежете рулото с остър нож и му се насладете с чаша кафе.

Добър апетит, гответе с удоволствие и не забравяйте да спортувате!Свали рецептата3 коментар(а) към "Шоколадово-кокосово руло без печене"

Петя - 2014-10-24 08:22:55 Харесва ми
Люси - 2014-10-27 14:19:58 Маре, от кога издирвам тази рецепта, защото не помня къде я видях и дали успях да коментира. Ето, е най-сетне да пиша и тук в твоята страничка - много е хубава и ще опита при първа възможност! Поздрави сърдечни!
Нели Нонова - 2015-03-23 14:30:51 Благодаря за рецептата!Търся я повече от 20 години, правила съм я като дете мисля, че в едно от първите предавания на Ути я прави с един свой гост .Казваше се "Мъжко руло". Благодаря още веднъж!

Коментари към рецептата

  • Смени картинката